Vércsoport diéta

Vércsoport diéta

A tökéletes alak és kondíció receptjei között az utóbbi évek egyik őrülete, a táplálkozási szakértők által is propagált vércsoport diéta. Ennek célja az egészség, a hosszú élet és vitalitás megőrzése, melyet az örökletes jegyek és az életmód közötti harmóniával kíván elérni.

A tudomány által már régen meghatározott 4 fő vércsoport adja a személyre szabott diéta kidolgozásának alapját, minden csoport számára – 0, A, B és AB. Az elmélet megalkotói azon az állásponton vannak, hogy a vércsoportokban van kódolva minden ember számára a legmegfelelőbb táplálkozás, ami nem csak az egészség és hosszú élet garanciája, hanem egyúttal tökéletes alakot is biztosít fogyókúra nélkül. Mivel az elmélet hatékonysága hivatalosan, tudományos módszerekkel nem lett bizonyítva, érdemes kikérni szakorvos vagy dietetikus véleményét is, ezáltal megelőzhetjük, hogy egyes élelmiszerek kizárása étrendünkből ne legyen káros hatással egészségünkre.

A legrégebbi és legősibb vércsoport a 0-ás, ezt a vadász csoportnak is nevezik. A 0-s vércsoport tagjai számára alapvető az állati eredetű fehérje fogyasztása, ebbe tartozik minden fajta hús, hal és tenger gyümölcsei. A vadászok azonban nem tolerálják a tejtermékeket, valamint a gabonából és lisztből előállított termékeket. Az A vércsoport tagja növénytermesztők, a diétájuk alapvetően növényekre épül. A húsokat egyes halak kivételével egyáltalán nem tolerálják. A B vércsoporthoz tartozók nomád-vándorló életmódot folytattak, őseiktől örökölt képességük révén növényi és állati eredetű ételeket egyaránt fogyaszthatnak. A B csoport diétája ennélfogva a legkiegyensúlyozottabb. Az AB vércsoport a legfiatalabb, Enigma csoportnak is nevezik. Mivel az A és B vércsoport genetikai jegyeinek kereszteződéséből jöhetett létre, az ideális diétát nagyon nehéz meghatározni. Alapvetően húsfogyasztó karakter jellemzi, azonban azt nem könnyen emésztik, ezért fogyasztását érdemes korlátozni.