Néhány módszer a ráncokra

Néhány módszer a ráncokra

Az elő ráncok általában rémületet váltanak ki a legtöbb nőből. Szerencsére a helyes bőrápolás segíthet késleltetni a bőr öregedésének jeleit, a modern kozmetikai kezelések lehetővé teszik a már kialakult ráncok kisimítását.

Ne feledkezz el a megfelelő gondoskodásról

Arcbőrünk állapota nagymértékben függ attól, hogy miként ápoljuk. Most nem arról a pillanatról van szó, amikor feltűnnek az első ráncok a szemünk körül. A felhám szakszerű ápolása jelentős mértékben késlelteti a bőr öregedésének jeleit. Elsősorban az elpusztult hámréteg eltávolításán és a bőr hidratálásán és táplálásán van a hangsúly. A bőr tejjel és tonikkal történő rendszeres megtisztítása, bőrradír és hidratáló krém használata alapvető fontosságú. Érdemes különböző arcgyakorlatokat is kipróbálni valamint arcmasszázst, ami élénkítő hatású.

 

Vásárolj minőségi ránctalanító krémet

Az öregedés folyamatát eredményesen késleltethetjük ránctalanító krémek segítségével. Ezek a készítmények antioxidánsokat tartalmaznak (A, E, C-vitamin), melyek harcba szállnak a szabad gyökökkel. A kozmetikai gyártók az utóbbi években az érett bőrre szánt ránctalanító krémeket flavonoidokkal (növényi eredetű antioxidánsok) és gyümölcssavakkal is gazdagították.

A ránctalanító krémeket harminc év fölött már érdemes használni (egyes készítményeket akár már 25 év fölött is). Ezek a típusú kozmetikumok nem csak hidratálják a bőrt, hanem hatásosan regenerálják és tápanyagokkal látják el.

 

Használj bőrfeszesítő maszkot

A mindennapi használatra szán ránctalanító krémek könnyen elégtelennek bizonyulhatnak. A bőrápoláshoz érdemes különböző maszkokat is kipróbálni. Rengeteg ilyen termékkel találkozhatunk, a legkülönbözőbb összetételben, melyek serkentik a vérkeringést és javítják a kollagénszálak rugalmasságát, miáltal a ráncos bőr is feszesebb lesz. A maszkok használata hetente egy-két alkalommal javasolt.