Mire jók az étrend-kiegészítők?

Mire jók az étrend-kiegészítők?

A túlsúly és elhízás általánosnak mondható jelenséggé váltak és sok esetben veszélyt jelent egészségünkre, akár életünkre. Hatalmas népszerűségnek örvendenek a különböző étrend-kiegészítők, melyek gyorsítják a zsírégetést és csökkentik a testsúlyt.

Az étrend-kiegészítők olyan készítmények, melyek feladata a mindennapi vitamin- és ásványi anyag, stb. szükséglet fedezése, valamint a szervezetben zajló folyamatok, például a fogyás támogatása. Az utóbbiak közül elkülöníthetjük az éhségérzetet csökkentő fajtákat, amik kitágulnak a gyomorban ezzel biztosítva a teltségérzetet. A zsírégetők gyorsítják az anyagcserét és megtisztítják a szervezetet – vízhajtó és méregtelenítő hatásúak, megszüntetik a puffadást.

Az étrend-kiegészítők vitaminokon és ásványi anyagokon kívül bioaktív összetevőket is tartalmaznak, melyek helyes adagolás mellett számos jótékony hatást fejthetnek ki szervezetünkre. A fogyást segítő készítmények általában egy vagy több ilyen összetevők tartalmaznak a néhány főbb és ismertebb vegyület közül. Ebbe a csoportba tartozik a katechin tartalmú zöld tea kivonat, ami redukálja a zsír felbontását a tápcsatornában. Hatékonyak az étvágyat csökkentő rostok, melyek egyúttal csökkentik és késleltetik a cukrok és zsírsavak felszívódását. Az utolsó népszerűségnek örvendő kategóriába a klorogénsav tartozik, ami nagy koncentrációban megtalálható a pörköletlen zöld kávéban. Aktivizálja az anyagcserét, gátolja a cukor és zsír felszívódását, továbbá szabályozza a vér inzulin szintjét ami különösen fontos cukorbetegek esetében.