A zöld kávé csodálatos ereje - klorogénsav

A zöld kávé csodálatos ereje - klorogénsav

Egy ideje hatalmas népszerűségnek örvendenek a fölös kilók gyors leadását segítő étrend-kiegészítők. Mivel egyre több van belőlük, érdemes utána járni, hogy melyek biztonságosak és valóban hatékonyak.

A forgalomban lévő számos étrend-kiegészítő közül a klorogénsav tartalmúak váltják ki a legnagyobb érdeklődést. A klorogénsav egy, a szerves savak csoportjába tartozó vegyület és megtalálható sok fogyasztó készítményben. Természetes állapotában olyan növények tartalmazzák mint a csalán, articsóka, kávébab és kávélevél, galagonya. Kezdetben az antioxidáns tulajdonságával hívta magára a tudósok figyelmét, a későbbi vizsgálatok azonban kimutatták, hogy hatással van a cukor- és zsíranyagcserére. Ebből a szempontból fontos segítség lehet a cukorbetegség gyógyításában, mivel természetes módon szabályozza az inzulinszintet a vérben. Emellett gomba- és vírusölő, valamint antibakteriális tulajdonságát is felfedezték.

A fogyás megsegítéséről van szó, a klorogénsav működésével csökkenti a szénhidrátok, cukrok és zsírok felszívódását, ezzel javítja az anyagcserét és gyorsítja az elraktározott zsírszövet égetését. Ennek a polifenol csoportba tartozó vegyületnek magas koncentrációjú jelenlétét mutatták ki a zöld kávéban, ami még nem esett át pörkölés formájában hőkezelésen. A zöld kávé nem csak segíti a fogyást, hanem segít megtartani az elért súlyt. A tablettákban található kivonat teljes mértékben biztonságos, a gyártó által meghatározott bevitelt azonban nem szabad túllépni. Kicsit más az adagolás, ha a klorogénsav csak az egyik aktív hatóanyaga a készítménynek. Minden esetre be kell tartani az előírásokat és az ajánlott bevitelt.