A ránctalanító krémek leghatékonyabb összetevői

A ránctalanító krémek leghatékonyabb összetevői

Amikor ránctalanító krémet választunk arra számítunk, hogy visszaadja bőrünk rugalmasságát, feszességét és ragyogását. A kozmetikumok mely összetevői érik el a legjobb bőrfiatalító hatást?

Q10 koenzim

A ránctalanító krémekben egyik leggyakrabban használt összetevő a Q10 koenzim, ami megelőzi a bőr korai öregedését. Ez a természetes vegyület testünk minden egyes sejtjében megtalálható – regenerációjukat serkenti. A Q10 koenzimnek köszönhetően a bőr megőrzi feszességét. E- vitaminnal összekapcsolva a Q10 koenzim erős antioxidánssá válik, megakadályozza a szabad gyökök kialakulását. A Q10 koenzim tartalmú kozmetikumok védik a bőrt a káros UV sugárzással szemben, és serkentik a kollagénrostok termelését.

 

Retinol

Ha a ránctalanító krémben – A-vitamin formájában – retinol is található, biztos a bőrre gyakorolt fiatalító hatása. Ez a vegyület serkenti a bőr hámképzését, segíti a kollagén bioszintézisét és újjáépíti a sérült kollagénrostokat. A krém használatának köszönhetően az A-vitamin ellenáll a szabad gyököknek, helyreállítja a faggyúmirigyeket, és megelőzi a tályogok kialakulását. A retinol antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, ezáltal hámlasztó hatású a felhámon. A bőr feszes marad, rugalmas és ragyogó lesz.

 

C-vitamin

A C-vitamin emberi szervezetre gyakorolt számos jótékony hatása már évszázadok óta ismert. Ez a vitamin jótékony hatással van az emberi bőrre is, javítja kinézetét és általános kondícióját. A bőr élő sejtjeire fejti ki hatását, ahol a kollagén és elasztin rostok találhatóak. Erős antioxidáns tulajdonságú, tehát véd a szabad gyökökkel szemben is, kiváló fiatalító hatást biztosít.

 

Hialuronsav

A Q10 koenzimhez hasonlóan, a hialuronsav is egy természetes, az emberi szervezetben – különösen a bőrben – jelen lévő vegyület. Egyik jellemzője, hogy képes megkötni a vizet, ezáltal tartósan hidratálja a bőrt, visszaadja rugalmasságát. A hialuronsav tartalmú krémek fiatalítják a bőrt, visszaállítják természetes sűrűséget és rugalmasságát. Ez a sav képes kitölteni a bőr apró ráncait.